Policija spriječila sukob navijača

Zagrebačka policija izvijestila je da je spriječila sukob navijača. Od 14 pripadnika Torcide privedenih u subotu nakon napada na Klub navijača Dinama BBB u Držislavovoj ulici, policija je devetoricu prijavila za osobito drsko ponašanje, za što mogu biti kažnjeni novčano, ali i zatvorskom kaznom.

U subotu, u jutarnjim satima u Ulici kralja Držislava više osoba narušavalo je javni red i mir te su oštećena ulazna vrata Kluba navijača Dinama BBB.
Policija je izvijestila da je nakon napada Hajdukovih na klub Dinamovih navijača pravovremenom i koordiniranom akcijom zadržala 14 pripadnika Torcide i privela ih na kriminalističko istraživanje u policijsku postaju.
Na splitskom području policija je zatim uz sudski nalog pretražila domove osumnjičenih i pronašla razne predmete pogodne za napad i ozljeđivanje, pirotehnička sredstva te signalni pištolj.
Osim toga, kod  27-godišnjaka je zaplijenjeno 130 grama marihuane, kod 25-godišnjaka četiri signalne baklje, dok je kod 23-godišnjaka pronađen revolver Starter čiju nabavu nije prijavio mjerodavnom tijelu te jedan komad streljiva.
Nakon kriminalističkog istraživanja, devet osoba je uz optužni prijedlog odvedeno na Prekršajni sud u Zagrebu, dok je splitska policija 27-godišnjaka prijavila zbog droge, 25-godišnjaka zbog pirotehnike, a 23-godišnjaka zbog oružja.