Hyundai u Varaždinu?

Varaždin se sprema za veliko ulaganje, južnokorejski automobilski div planira otvoriti pogone baš na tome području, pišu jedne dnevne novine. Vijest dana komentirali su varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i ministar gospodarstva Darko Horvat.

Pritom bi zaposlio tisuće radnika a varaždinska regija je Hyundaiju interesantna jer već ovdje postoje tvrtke koje rade za autoindustriju. Jutros je tu informaciju komentirao i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok koji tvrdi da je sve još u domeni poslovne tajne no Varaždin je spreman za investicije takvoga tipa.

Rekao je kako je grad spreman pružiti sve odgovarajuće uvjete za ulaganje automobilskoj industriji pa tako i kompaniji Hyundai, ali da za tako veliko ulaganje mora imati i potporu Vlade Republike Hrvatske.Na pitanje je li točna informacija da Hyundai dolazi u Varaždin, ministar gospodarstva Darko Horvat rekao je da on u ovom trenutku još uvijek nema nikakve potvrdne informacije da bilo koja respektabilna autoindustrija dolazi u Hrvatsku. "Ali da sam četiri, odnosno pet ključnih aktera u autoindustriji pozvao, jesam", komentirao je, dodavši kako je Hyundai među njima, ali od te kompanije još uvijek nema nikakvu povratnu informaciju.