Plenković s HDZ-ovim županima, gradonačelnicima i načelnicima

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković sastao se sa županima, gradonačelnicima i načelnicima općina iz redova HDZ-a na konferenciji Reformski potencijal okvir za provedbu reformskih politika u Republici Hrvatskoj u Tuheljskim Toplicama.

Kao mjeru koja je dala izravne rezultate premijer Andrej Plenković istaknuo je smanjenu stopu PDV-a za svježe meso, ribu, voće, povrće i pelene s 25 na 13 posto. "Činjenica je da će se cijene proizvoda smanjiti i, ako tržište reagira ovako, da će neki unaprijed smanjiti cijene, onda ni drugi neće moći izbjeći ovakvu reakciju i cijene će se smanjiti za najširi krug potrošača", rekao je Plenković. Istaknuo je i da je demografska obnova pitanje opstanka nacije.

"Za regionalni razvoj u 2017. i 2018. godini uložili smo ukupno 833,5 mil. kn, a u tri godine uložit ćemo ukupno 1,3 mlrd. kn., u ravnomjeran regionalni razvoj", dodao je. Premijer je govorio i o dva strateška cilja Hrvatske. Za ulazak u schengenski prostor rekao je da vanjska granica Europske unije mora postati čvrsta, a za eurozonu da je to odluka koja je donesena ulaskom u Europsku uniji i sad je pred realizacijom. Posebice je istaknuo strateški projekt izgradnje Pelješkog mosta.