U Nedjeljom u dva - neki novi klinci

Oni ne znaju ništa o Drugome svjetskom ratu, čiji je djed bio u kojoj vojsci, lijevo - desno ih ne zanima, ali zato imaju neka druga znanja i od toga dobro žive. Nika Ilčić, Filip Dejanović-TheSikrt, Petra Dimić i Sanja Mijac gostovali su kod Aleksandra Stankovića u 'Nedjeljom u dva'. U emisiji su govorile i njihove mame.

Osamnaestogodišnja Nika Ilčić kaže da dolazi iz paralelnog svemira. Bavi se uveseljavanjem svoje generacije. Ima više od 200 tisuća pratitelja na svom kanalu na You Tubeu, a izdala je i knjigu. "Danas je najvažnije da budeš idiot", kaže. Radila je s jako puno brendova koje 'suptilno' reklamira na svom kanalu. Zarađuje 'iznenađujuće puno', i do pet prosječnih hrvatskih plaća mjesečno, ali svi 'novci idu preko mame'. Ne gleda TV kao i većina njezine generacije. Na zlurade komentare se ne ljuti, oni više govore o komentatorima. Svaki takav komentar, kaže - ide njoj direktno u džep. Kao i provokativne slike koje za nju nisu 'big deal'. Nije opterećena politikom, ali mama joj je bila u politici i od nje uči. Ne želi otići iz Hrvatske.

Filip Dejanović-TheSikrt počeo je na You Tubeu objavljivati 2011. Kopirao je, isprobavao i, kaže - u početku je bio užasan. Pao je u depresiju kad su njegov film pustili na satu razredne zajednice, a jako su ga pogađali i zločesti komentari. U školi su ga znali zlostavljati, a jednom je zbog toga u školu došla i Hitna pomoć. Nastavio je objavljivati, bio je sve popularniji. "Shvatio sam da me može pratiti cijeli svijet. You Tube mi je vratio osmjeh na lice", kaže Filip. Ipak je dodao kako je bolje imati jednog 'frenda' nego milijun 'followera'. Zahvalio je svojim prijateljima koji su uvijek bili uz njega. Filip je također izdao knjigu.  "Volim živjeti u sadašnjosti, ne misliti na budućnost. Dajem sve od sebe, a šta bude, bit će", poručio je na kraju razgovora Filip kojemu je san jednog dana snimiti svoj film.

Petra Dimić počela je na You Tubeu objavljivati s 13 godina, a danas snima za Joomboos i Miss7. Bavi se sadrzajima vezanima za ljepotu, ali voli raditi i originalni sadržaj, mentorica je budućim You Tuberima. Radi 24 sata dnevno. Vrlo je osjetljiva na kritike, pa danas često i ne čita negativne kometare. Nije rekla kolika joj je zarada, ali pretpostavlja da će biti sve bolja. "Tinejdžeri danas imaju puno problema s anksioznošću baš zbog interneta i njima se obraćam. Ljudi trebaju prihvatiti sebe onakvima kakvi jesu. Nisam toliko opterećena izgledom, mislim da je važniji karakter", kazala je Petra. Najavila je kako će upisati fakultet, digitalni marketing, a planira se baviti glumom. 

Sanja Mijac 30 je godina i ima kulinarski blog 'Domaćica' na kojemu objavljuje starinske i jednostavne recepte. Nakon završene srednje ekonomske škole došla je u Zagreb i radila na televiziji kao producentica. Međutim, vratila se kući i shvatila kako ne zna kuhati. Odlučila je voditi 'digitalni' dnevnik kako bi pratila svoje napredovanje. Shvatila je da bi mogla pomoći i drugima. Tako je sve počelo. Radila je paralelno u jednoj tiskari, međutim, nije se htjela vratiti na posao nakon rodiljnog dopusta. Iskoristila je sredstva za samozapošljavanje i otvorila vlasitit obrt. Posao joj dobro ide, surađuje s prehrambenim tvrtkama. U emisiji je opisala koliko pripeme je potrebno samo za jedan post na blogu. U svemu joj je potpora suprug koji je 'iza kamere'. "Ljubav je najbolji začin", kaže. 

Donosimo i snimku cijele emisije: