Turisti stižu u Istru, Zadar, ali i Baranju

Još je samo nekoliko dana ostalo do Nove godine. U turističkim mjestima Republike Hrvatske na dočecima će uz domaće, biti i brojni strani turisti.

Od 24. studenog do danas Zadar je ostvario 35% više dolazaka nego 2017. Stranih gostiju dvostruko je više, a najviše iz Austrije, Njemačke, Slovenije te s Dalekog istoka. 

Većina hotela popunila je kapacitete i prije desetak dana zatvorila prodaju za proslavu Nove godine. Bogat program nudi se i za doček na otvorenom. Prije dvije godine Zadar je proglašen najboljom europskom destinacijom. Našao se i na listi 10 najpoželjnijih odredišta za 2019. U Istri će za novogodišnje praznike boraviti oko 20.000 gostiju, uglavnom iz Njemačke i Italije. Najčešće ostaju tri dana, a mnogi su već stigli. Procjenjuje se da će za ove blagdane u Istri biti ukupno realizirano oko 70.000 noćenja.I na kontinentu su puni restorani. Domaćini sve više ulažu u smještaj i nadmeću se u gastronomskoj i enološkoj ponudi. Baranja, biser kontinentalnoga turizma, svake godine ima sve više gostiju.