Tradicionalno bacanje policijskih kapa u Muru

Na sjeveru Hrvatske, točnije na Hrvatsko-Slovenskoj granici u Murskom Središću, tradicionalno se sastaju hrvatski i slovenski policajci. Sastaju se kako bi ispratili staru i dočekali novu godinu ali i potvrdili dobre odnose. Tom se prigodom u Muru već tradicionalno bacaju policijske kape.

Načelnik PU Međimurske Ivan Sokač je čestitao i zahvalio na suradnji koju su imali cijele godine te zaželio sve najbolje u idućoj godini.

- Kao i svake godine, to je tradicija, obilježili smo ovaj susret bacanjem kapa. Kapa se tradicionalno baca od 1994. godine kada je kod ovakvog susreta na mostu zbog puhanja vjetra jednom djelatniku slovenske policije kapa slučajno odletila u Muru. Tako se nastavila tradicija da mi jedne godine mi bacamo kapu, a jedne godine oni.

Upitan da komentira odnose hrvatske i slovenske policije u Murskom Središću, rekao je da odnosi moraju biti dobri.

- Moram reći da imamo jednu rekordnu godinu, na sjeveru Hrvatske preko 10 milijuna putnika je prošlo na graničnim prijelazima koje pokriva PU Međimurska, a preko 3 milijuna putnika je prešlo na ovom prelazu tijekom protekle godine. To je rekordna godina. Veliki broj i veliki problemi nas tjerau na izuzetno dobru suradnju. Imamo puno zajedničkih i dobrih akcija, zajedničkih ophodnji, nadzora, zajednički operativni centar i dežurstvo. Jednostavno smo osuđeni na dobru suradnju. 

Gradonačelnik Dražen Srpak također je potvrdio da je suradnja dobra.

- Kod nas je živo. Uvijek živa svirka ovdje na Štetnici. Tamburaši, u 12 sati ide jedan jako lijepi vatromet i siguran sam da će biti puna šetnica ljudi, pa i onih iz Slovenije.

Dodao je da suradnja dobra, ali želi da bude još bolja i dodao da je zadovoljan s godinom na izmaku.