Plenković o Gregureviću: Vrhunski i nezaboravni hrvatski glumac

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je u četvrtak pismo sućuti u povodu smrti Ive Gregurevića, istaknuvši kako je Gregurević bio vrhunski hrvatski umjetnik, koji je imao strast prema glumi i iskrenu ljubav prema profesiji.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je u četvrtak pismo sućuti u povodu smrti Ive Gregurevića, istaknuvši kako je Gregurević bio vrhunski hrvatski umjetnik, koji je imao strast prema glumi i iskrenu ljubav prema profesiji:

"S velikom žalošću primio sam vijest o preranoj i iznenadnoj smrti jednog od najvećih hrvatskih glumaca, nezaboravnog Ive Gregurevića.

Vrhunski umjetnik koji je sve svoje uloge, od onih najpopularnijih - Netjaka, Čaruge, Kapulice, oca obitelji Kosmički, do mnogih drugih, jednako legendarnih, u tridesetak kazališnih predstava, devetnaest televizijskih serija i čak devedeset filmova, odigrao kao da su pisane samo za njega", istaknuo je premijer Plenković u izrazima sućuti obitelji Gregurevića, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

"Njegova strast prema glumi, iskrena ljubav prema profesiji i nezainteresiranost za sve popratne pojave slave, kao i autoironična duhovitost, toga su sjajnog čovjeka velikoga srca iz Donje Mahale kod Orašja, učinile jedinstvenom i nenadmašnom, doista iznimnom osobnošću hrvatske filmske i kazališne umjetnosti", dodao je.

"U ime hrvatske Vlade i svoje osobno, izražavam iskrenu i duboku sućut", naveo je premijer u izrazima sućuti.

Grabar-Kitarović: Jednako ga je voljela publika, kolege i redatelji
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uputila je izraze sućuti u povodu smrti glumca Ive Gregurevića istaknuvši da je njegov prerani odlazak nenadoknadiv gubitak za hrvatsko glumište u kojemu je upisao vrhunska glumačka ostvarenja.

"S velikim žaljenjem primila sam vijest o smrti gospodina Ive Gregurevića, jednoga od velikana hrvatskog glumišta koji je u svojoj bogatoj glumačkoj karijeri ostvario antologijske likove u kazališnim, televizijskim i filmskim ulogama. Jednako ga je voljela publika, kolege i redatelji, jer je svojom glumačkom energijom i osobnošću svakoj svojoj ulozi dao jedinstven i neponovljiv autorski pečat glumca koji osvaja jednostavnošću i čudesnom privlačnošću glume", napisala je predsjednica Grabar-Kitarović u izrazima sućuti upućenim Hrvatskom društvu dramskih umjetnika.

Jandroković i Obuljen Koržinek također uputili izraze sućuti

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek uputili su u četvrtak izraze sućuti obitelji preminuloga istaknutog hrvatskog dramskog umjetnika Ive Gregurevića.

"Poštovana obitelji, s velikim sam žaljenjem primio vijest o preranom odlasku velikana hrvatskoga glumišta, gospodina Ive Gregurevića. Zauvijek  ćemo ga pamtiti po njegovim maestralno odigranim, upečatljivim ulogama, kojima se upisao u povijest kao istinska hrvatska glumačka legenda.

Za svoje brojne, jedinstvene i neponovljive filmske uloge okrunjen je mnogim priznanjima te najprestižnijom nagradom Vladimir Nazor. Gospodin Gregurević svima nama ostat će u trajnom sjećanju svojom ljudskom i glumačkom veličinom i vrsnošću kojom je plijenio u gotovo stotinu hrvatskih filmova, kao i u najpoznatijim televizijskim serijama te kazališnim predstavama", poručio je Jandroković.

Obuljen Koržinek izrazila je sućut rekavši kako je Gregurevićeva smrt veliki gubitak za cijelo hrvatsko glumište i kulturu.

"Vijest je zatekla cijelu umjetničku i kulturnu javnost i sve Hrvate koji su ga voljeli i poštivali. Mogao je još puno dati hrvatskom filmu i kazalištu, a sigurno će ga svatko zapamtiti po nekoj od uloga koja mu je bila posebno bliska", kazala je ministrica kulture.

Hrvatski dramski umjetnik, glumac Ivo Gregurević iznenada je u srijedu navečer umro u 66. godini života u Zagrebu.