Banda s rovokopačima ukrala 2,3 mil. eura

Talijanska policija traga za pljačkašima koji su ukrali 2,3 milijuna eura nakon što su zaskočili i rovokopačima rastrgali kombi s novcem na autocesti kod Barija. Četveročlana banda blokirala je vozilo zaštitarske tvrtke s dva kamiončića, nakon čega su počeli pucati u zrak kako bi prestrašili zaštitare.

Koristili su dva rovokopača kako bi rastrgali stražnji dio sigurnosnog vozila te došli do novca. Trojica zaštitara nisu ozlijeđena, no kažu da su u šoku. Oba kamiona su zapaljena, dok su rovokopači ostavljeni na mjestu zasjede koja se dogodila u srijedu oko 7.30, javljaju lokalni mediji.

Maskirani pljačkaši, navodno s automatskim oružjem, pobjegli su u dva automobila te je autocesta bila zatvorena nekoliko sati dok je trajala policijska istraga. Otuđeni novac bio je namijenjen za isplatu mirovina stanovnicima Matere.

Prema navodima talijanskog lista Corriere della Sera, pljačkaši su u istoj regiji Pugliji prošle godine dvaput pokušali rovokopačem otvoriti zaštitarsko vozilo, no nisu uspjeli.

Pljačkaši se odavno koriste rovokopačima kako bi provalili u bankomate ili banke, a nekoliko poznatih slučajeva bilo je i u Sjevernoj Irskoj.