Bozanić čestitao Božić mitropolitu Porfiriju

Predsjednici Vlade i Sabora - Andrej Plenković i Gordan Jandroković uputili su čestitku vjernicima koji Božić slave prema julijanskom kalendaru. Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić Božić je čestitao mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju Periću.

"Od srca zahvaljujem na čestitkama prigodom Božića te Vama i svim Vašim dijecezanima želim sretan Božić i Božjim blagoslovom ispunjenu novu 2019. godinu. 

Molimo da otajstvo Božića i ove godine ispuni naša srca mirom i blagoslovom, a dobrostivost i čovjekoljublje Spasitelja našega Boga neka nas osposobi za razumno, pravedno i pobožno življenje u sadašnjem svijetu, da bismo bili istinski svjedoci Kristova evanđelja.

U tom smo življenju, kao poslanici Božji i djeca zajedničkog Oca na nebesima, pozvani u ovozemaljski dom ugrađivati predokus onoga budućega.

Na tragu kršćanskog življenja Božića neka i naša nastojanja tijekom godine, koju smo kalendarski započeli, evanđeoskim nadahnućem oblikuju naše međusobne odnose i odnose naših Crkava.

U zajedništvu iste vjere i bratskoj povezanosti u božićnoj radosti, srdačno Vas u Gospodinu pozdravljam, " stoji u čestitki zagrebačkoga nadbiskupa Josipa Bozanića.