Novi prosvjed u Beogradu

U Beogradu je večeras održan peti prosvjed protiv predsjednika Aleksandra Vučića i njegove vlade "Jedan od pet milijuna". Prosvjedna šetnja okončana je ponavljanjem zahtjeva za smjenu ministra unutarnjih poslova Nebojše Stefanovića te direktora i glavnog urednika Radio-televizije Srbije Dragana Bujoševića i Nenada Lj. Stefanovića.

Prosvjednici su zatražili pet minuta u drugom dnevniku RTS-a, a direktora te televizije Dragana Bujoševića optužili da javni tv-servis već mjesec dana ignorira prosvjede na kojima se okupljaju tisuće građana.

Pročitano je otvoreno pismo u kojem se od Bujoševića i Stefanovića traži da se povuku s dužnosti jer umjesto činjenica na javnom medijskom servisu emitiraju laži i klevete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Nekoliko tisuća prosvjednika prošetalo je središnjim gradskim ulicama noseći transparente "Stop krvavim košuljama", "Jedan od pet milijuna", "Počelo je", "Ti brojiš, mi odbrojavamo". Prosvjednici su puhali u zviždaljke i trube, dok su ispred kolone išli bubnjari.

Prosvjedi u Beogradu traju već petu subotu zaredom, a održani su večeras i u Kragujevcu, Nišu i Užičkoj Požegi.

Prva prosvjedna šetnja "Stop krvavim košuljama" održana je u povodu napada na čelnika stranke Ljevice Srbije Borka Stefanovića uoči oporbene tribine u Kruševcu.

Svi dosadašnji prosvjedi protekli su bez incidenta, uz zviždaljke i transparente s porukama protiv vlasti.