Preporod ruralnog turizma u Konavlima

U Konavlima posljednjih godina ruralni turizam doživljava preporod. Bili smo na Danima zelene menestre, tradicionalnog konavoskog specijaliteta kojemu je teško odoljeti, osobito u ove hladne zimske dane.

Manifestacija "Mirisi Božića u Konavlima" pokrenuta je 2008. radi promicanja ruralnog turizma. S vremenom je postala prepoznatljiv turistički proizvod koji daje dodatnu vrijednost cijelom dubrovačkom području. Prepoznali su to i u Ministarstvu turizma. 

Ruralni turizam, pa tako i sadržaj "Mirisa Božića u Konavlima", temelji se uglavnom na velikoj i bogatoj ponudi tamošnjih agroturizama. Ove godine svoja vrata otvorilo ih je osam, a ponudili su najpoznatiji konavoski specijalitet - zelenu menestru.

Tijekom ovih "Mirisa Božića u Konavlima" bilo je otvoreno i šest vinarija.

Da za takve događaje postoji velik interes, potvrđuje i činjenica da se tradicija pripreme zelene menestre proširila do jednog od najjužnijih konavoskih mjesta - Pločica.

Upravo zahvaljujući manifestacijama kao što su "Mirisi Božića" ruralni turizam u Konavlima proteklih godina bilježi velik rast. No konavoske konobe i vinarije kriju još mnogo potencijala pa se već sada s nestrpljenjem očekuju 12. "Mirisi Božića u Konavlima".