Spašeno šestero tinejdžera zatrpanih lavinom

Na skijalištima u Alpama i dalje je dramatično. U nekim je mjestima proglašen najviši, peti stupanj opasnosti od lavina. Najteže je u Austriji, gdje je danas spašeno šestero tinejdžera.

Trebalo je to biti skijanje života. Pretvorilo se u noćnu moru, koja je skoro završila - katastrofom. Šestero njemačkih tinejdžera tijekom spusta na uređenoj skijaškoj stazi Wildkogel, u okolici austrijskoj Salzburga, odjednom je zatrpala lavina.

Sreće su imali učitelj skijanja i još jedan član grupe koji su izbjegli bijelu snježnu opasnost koja ove zime prijeti na svim alpskim skijalištima. Oni su, uz ostale skijaše, uzbunili službe spašavanja.

Ova je skijaška pustolovina imala sretan završetak, nakon dana u kojima je lavina krivac smrti najmanje 9 osoba. Snijeg ne prestaje padati i tako će biti i sljedećih nekoliko dana , pa je na snazi crveni stupanj opasnosti za južnu Njemačku i Austriju.

U selima, vojska pomaže pri uklanjanju snijega od čije težine se urušavaju krovovi. Gorske pak službe nastoje osigurati povratak struje onima koji su bez nje već drugi dan. U pojedinim dijelovima Austrije visina snijega već je dosegla 3 metra. To znači da se opasnost od nastavka prijetnji lavina - povećava.