Uhićen muškarac osumnjičen da je slao sumnjive pakete veleposlanstvima

Australska policija uhitila je muškarca osumnjičenog da je poslao 38 sumnjivih paketa na adrese 14 veleposlanstava i konzulata diljem Australije, među kojima i na adresu hrvatskog diplomatskog predstavništva.

Osumnjičeni 48-godišnjak pakete je poslao na niz adresa, uključujući američke i britanske misije u Melbourneu. Reuters navodi da mu prema australskim zakonima prijeti i do deset godina zatvora.

Poznato je da je hrvatski konzulat u Melbourneu jedno od diplomatskih predstavništava u Australiji koja su u srijedu primila sumnjive pakete. Pošiljka je stigla redovitom poštom, a u njoj su bila još tri manja paketa.

Osoblje konzulata pozvalo je vatrogasce i saveznu policiju, koja je preuzela pakete, no nije bilo potrebe za evakuacijom.

Australska federalna policija u srijedu je objavila da istražuje sumnjive pakete poslane nizu veleposlanstava i konzulata u Canberri i Melbourneu, ali nije navela o kojima je riječ.

Pojedini mediji prenijeli su da neki paketi sadržavaju azbest, materijal koji se upotrebljava u građevinarstvu i može izazvati zdravstvene probleme.