Daruvarac proglašen krivim i prepraćen u zatvor

Darko Kovačević - Daruvarac proglašen je krivim za brutalno premlaćivanje 18-godišnje djevojke Lorene Gurlice. Kovačević je osuđen na četiri godine i šest mjeseci za tešku tjelesnu ozljedu. Dobio je i deset mjeseci zbog prijetnje. Sutkinje Mitra Meštrović mu je zbog toga dala jedinstvenu kaznu od pet godina zatvora.

- Daruvarac priznao krivnju
Lice i naličje slučaja Daruvarac

Nakon presude prepraćen je u pritvor u kojem će dočekati pravomoćnu presudu. Sutkinja je dozvolila da u sudnicu na presudu uđu samo TV kamere, a ne i novinari iz tiskovina i s portala, što je izazvalo veliko negodovanje pripadnika sedme sile.  

Podsjetimo, na suđenju zatvorenom za javnost Kovačević je u srijedu promijenio iskaz i priznao krivnju.

Odvjetnik žrtve Milan Petričić je zadovoljan izrečenom presudom. Pohvalio je medije što su problematizirali nasilje nad žrtvama, pouka je puno šira od samog predmeta Kovačević, rekao je. Komentirao je činjenicu da je spor trajao 6 mjeseci, a sada je rješen u dva dana. Pitanje je, kaže dali se je moglo i ranije tako. Budimo iskreni, prijašnji sudac bi završio predmet da se nije razbolio, smatra.

U proteklih pet godina u Hrvatskoj je ubijena čak 91 žena, a više od polovine njih - usmrtili su partneri. Djevojka žrtva konačno će sada moći malo "prodisati", a ne skrivati se doma, kao da je ona nešto ružno učinila. Više od pola godine čekala je pravdu.