BiH: Zvizdić prekida suradnju s Del Vechijom, Crnadak ne

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak izjavio je u Banjoj Luci kako nema informacije o razlozima zbog kojih je hrvatski veleposlanik u BiH Ivan Del Vechio povučen na konzultacije u Zagreb, ali je dodao kako nema namjeru prekinuti suradnju s njim poput predsjedatelja Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića, koji je najavio upravo takav korak.

Veleposlanik Del Vechio pozvan na konzultacije

Crnadak, ujedno jedan od čelnika Partije demokratskog progresa (PDP), oporbene stranke sa srpskim predznakom, kazao je na konferenciji za novinstvo kako se "ogromna gužva podignula oko toga tko će biti glasniji protiv dana RS" te kako osobno smatra da je to potpuno nepotrebno.

- Tko je došao (na obilježavanje 9. siječnja), a tko nije pitanja su za predstavnike tih država. Ne znam kakvu je instrukciju imao veleposlanik Del Vechio no ja nemam namjeru s njim prekidati suradnju - kazao je Crnadak dodajući kako predsjedatelj Vijeća ministara Zvizdić, koji je na Twitteru osudio odlazak hrvatskog veleposlanika na obilježavanje dana RS u Banjoj Luci, "ima pravo na svoje stajalište o tome".

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine u tehničkom mandatu Denis Zvizdić je ranije tijekom dana najavio i kako zbog ovog slučaja, kojega je opisao kao skandal, neće više komunicirati s veleposlanikom Del Vechijom.