Potpuno izgorio šibenski Hangar

U Šibeniku je oko 13 sati planuo bivši vojni Hangar u kojem su se održavali festival Terraneo te koncerti i glazbeni događaji udruga PARK i Echo, a objekt je potpuno izgorio prije dolaska vatrogasaca, potvrdili su iz Javne vatrogasne postaje u Šibeniku.

"Hangar je u potpunosti izgorio do dolaska vatrogasaca koji su jedino mogli spriječiti da se požar ne proširi na susjedne objekte", izjavio je Zapovjednik JVP-a Šibenik Volimir Milošević. Dodao je kako su vatrogasci još uvijek na terenu jer ima dosta drvene građe koja gori i vatrogasci je gase, te da će nakon gašenja pretražiti opožareni prostor.

Bivši vojni Hangar je u vlasništvu Ministarstva državne imovine, a u njemu su se povremeno održavale kulturne i glazbene manifestacije. Na području bivše vojarne u Šibeniku održavao se festival Terraneo, a od 2014. koncerti u sklopu festivala Kulturaljka, koju organizira Udruga PARK. Posljednji događaj bio je nastup nekoliko DJ-eva na Badnjak.

Predsjednik PARK-a Igor Bergam kazao je da su njegova i udruga Echo imale privremenu dozvolu za korištenje hangara za vrijeme održavanja manifestacija te da u požaru nije oštećena nikakva vrijedna oprema u njihovu vlasništvu. Bergam je izrazio žaljenje zbog gubitka prostora za organizaciju koncerata te je kazao kako mu se ne čini da je požar podmetnut.