Traga se za trećim radnikom, sudjeluju i ronioci Specijalne policije

Koordinirana, opsežna pretraga kopna i mora na dubrovačkom području, kako bi se pronašao treći radnik Hidroelektrane Dubrovnik, traje bez prekida. Za sada bez rezultata, izvijestila je u petak dubrovačka policija.

- Beživotno tijelo jednog nestalog radnika pronađeno je u četvrtak oko 14 sati u odvodnom kanalu hidroelektrane, a drugog oko 21.50 na obali mora u Cavtatu.

U potragu su se u petak ujutro uključili i pripadnici HGSS-a. Sudjeluju i ronioci Specijalne policije iz Splita.

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske priopćeno je da se teren pretražuje s mora i kopna, a usmjeren je na širi akvatorij Župskog i Cavtatskog zaljeva te priobalni pojas. U potrazi sudjeluju brojni vatrogasci, policijski službenici, ronioci Specijalne policije iz Splita, interventna jedinica policije i mještani. Priobalni pojas pretražuje se s dva policijska plovila.

Načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević istaknuo je kako je očevid u tijeku, a vodi ga Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku.

Frane Barbarić, predsjednik Uprave HEP-a, izrazio je sućut obiteljima stradalih djelatnika.U požaru koji je buknuo u četvrtak ujutro oko 9 sati u Hidroelektrani Dubrovnik šest osoba lakše je ozlijeđeno, od kojih su tri prevezene u dubrovačku bolnicu. Tri su osobe nestale, od kojih su dvije tijekm popodneva i večeri u četvrtak pronađene u beživotnom stanju, a za jednom se još traga.Načelnik dubrovačke policije Ivan Pavličević izjavio je da je sve upućivalo na to da su trojica djelatnika, koji nisu uspjeli izaći iz hidroelektrane, pred vatrenom stihijom skinuli dio odjeće i ušli u odvodni kanal, zbog čega su uglavnom njega i pretraživali.

Vatra u HE Dubrovnik planula je jučer ujutro na samom kraju tunela koji je dugačak oko 500 metara, a požar su gasili vatrogasci posebno osposobljeni i s posebnom opremom za takve okolnosti i vrstu požara.