U Švicarskoj se zapalio splitski autobus koji je prevozio srednjoškolce

Autobus sa srednjoškolcima iz Splita zapalio se popodne u tunelu u Švicarskoj. Iako je vozilo potpuno izgorjelo nije bilo ozlijeđenih, doznaje se od voditelja puta i Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Autobus s 52 putnika vraćao se sa skijanja kad se zapalio u vožnji u blizini švicarsko-francuske granice, ali su putnici na vrijeme evakuirani pa nitko nije ozlijeđen, rekao je voditelj puta Gordan Drašinac.

- Motor se zapalio iznenada, nakon čega su putnici, zahvaljujući munjevitoj reakciji vozača na vrijeme napustili vozilo. Vozači su u retrovizoru primijetili da se nešto dimi, dodao je Drašinac.Među 52 putnika u autobusu hrvatskog prijevoznika Autotrans po njegovim riječima bilo je 48 učenika. Kazao je i da je autobus u cijelosti izgorio, ali da je spašeno 80-ak posto prtljage. 

Švicarski vatrogasci i predstavnici Crvenog križa intervenirali su 10-ak minuta nakon nesreće, a na teren su izašli i pripadnici policije, dodao je Drašinac. 

Srednjoškolci, splitski učenici iz MIOC-a, vraćali su se u Hrvatsku sa zabavno-skijaškog programa koji je trajao od 4. siječnja, objavili su hrvatski lokalni mediji pozivajući se na roditelje putnika. 

Veleposlanstvo Hrvatske u Švicarskoj izdalo je zamjenske dokumente onim srednjoškolcima kojima su dokumenti izgorjeli

Onim učenicima kojima su izgorjele stvari hrvatsko Veleposlanstvo u Švicarskoj izdalo je zamjenske dokumente, doznaje se od Ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP). Veleposlanica RH u Švicarskoj Andrea Bekić rekla je da je izdano 26 putnih listova.

MVEP dodaje da su učenici švicarskim zamjenskim autobusom krenuli prema Milanu gdje će ih preuzeti hrvatski prijevoznik.

Autobus se zapalio u tunelu Schallberg u mjestu Ried-Brigue

Autobus se zapalio u 13.10  u tunelu Schallberg u mjestu Ried-Brigue, objavila je na Twitteru policija kantona Valais. Dodala je da je oštećen zid tunela i da je promet zatvoren, prenio je švicarski dnevnik Le Matin u digitalnom izdanju.Vijest o požaru hrvatskog putničkog autobusa prenio je i  švicarski portal 20min koji napominje da su 52 putnika izašla iz vozila i napustila mjesto nesreće, a procjenjuje se da će materijalna šteta velika, a bit će poznata nakon što se istragom utvrdi šteta na infrastrukturi.

Splitski sredonjoškolci ovom su videoporukom poručili da su dobro i na sigurnom: