Boot camp za mlade bez posla

U Koprivnici je započela tromjesečna informatička radionica nazvana Boot camp. Organizira ju Koprivnički inkubator zahvaljujući europskome novcu. Namijenjena je uglavnom mladima bez posla. Najinovativniji polaznici za svoju će poslovnu ideju moći ostvariti potporu od 30.000 kuna.

Kamp će trajati 12 tjedana, a polaznici će besplatno učiti osnove programiranja, poduzetničke vještine te vještine uz koje će se lakše zaposliti.

Radionica je namijenjena mladima do 29 godina, onima koji nisu zaposleni i studentima. No mogu se prijaviti i oni koji aktivno traže posao ili su duže vrijeme na burzi.

- Ono što nas veseli jeste činjenica da imamo priliku raditi s mladim ljudima kojima trebaju ove vještine i koji nemaju svoju vlastitu ideju. Mi se nadamao da će kroz program od tri mjeseca ovdje nastati neke ideje i da će oni pronaći ono što dobro rade i u tome na kraju i uspjeti, istaknula je Martina Golčić, direktorica Koprivničkog poduzetnika.

Ova inovativna radionica dio je projekta Razvojne agencije Pore i partnera u Koprivničko-križevačkoj županiji koji potiču zapošljavanje. Projekt vrijedan dva milijuna kuna financira Europska unija. Trinaest najuspješnijih polaznika za inovativne ideje i pokretanje vlastitoga posla mogu osvojiti potporu od 30.000 kuna.