Elizabetin 97-godišnji suprug Filip doživio prometnu nesreću

Suprug britanske kraljice Elizabete II., princ Filip (97), bio je potresen i u šoku nakon prometne nesreće u četvrtak u kojoj se njegov Land Rover prevrnuo na bok, izjavio je svjedok.

Dvoje ljudi u drugom vozilu je ozlijeđeno, a vojvoda je prošao bez ozljeda u sudaru koji se dogodio na cesti pokraj kraljevskog imanja Sandringham,  podaci su koje su objavile policija i Buckinghamska palača.

Norfolška policija kaže kako su dvije žene, putnice u drugom automobilu marke Kia, zatražile liječničku pomoć te su poslije otpuštene, a beba nije ozlijeđena. Prema policijskim navodima, vozačica Kije ima ogrebotine, a suvozačica je ozlijedila ruku.

BBC je izvijestio kako je vozilo princa Filipa prevrnuto na bok. Nakon što je izašao iz prilaza imanju Sandringham te krenuo na glavnu cestu, sudario se s drugim vozilom.

Svjedok Roy Warne (75) rekao je za novine The Sun kako je Filip iz olupine izvučen pri svijesti, no vrlo šokiran i potresen.

Sliku s mjesta nesreće objavila je lokalna radiopostaja, a na njoj se vide dva vozila, jedno na boku s razbijenim prednjim staklom te drugo nekoliko desetaka metara udaljeno u grmlju.

- Edinburški vojvoda sudjelovao je u nesreći s drugim vozilom ovog poslijepodneva, objavila je Buckinghamska palača.

- Vojvoda nije ozlijeđen, a nesreća se dogodila u blizini imanja Sandringham.

Lokalna policija bila je prisutna.

Dodali su kako je vojvoda bio kod liječnika "kao mjera opreza" te je potvrđeno da nema ozljeda.

Norfolška policija je u skladu sa zakonom podvrgnula alkotestu oba vozača.

- Potvrđujemo da su vozači testirani na alkohol, a rezultati su negativni - napominju iz policije.

Press Association prenio je kako je u automobilu s vojvodom bila još jedna osoba za koju se vjeruje da je njegov osobni čuvar.

Kraljevski par većinu je zime proveo na imanju u Norfolku, engleskoj regiji sjeveroistočno od Londona.