Bačić: Incidenti postaju zabrinjavajući

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić komentirao je situaciju u Vukovaru , gdje je pretučen učenik srpske nacionalnosti, istaknuvši da "polako počinje biti jasna izjava premijera da se u Hrvatskoj stvara spirala govora mržnje te da incidenti polako postaju zabrinjavajući".

- Penava optužuje Pupovca i SDSS - evo i reakcija
- Pupovac podiže tužbe? 

- O tome smo jučer govorili na konferenciji za novinare i mislimo da polako počinje biti jasna izjava premijera da se u Hrvatskoj stvara spirala govora mržnje. Na sve nas, pa i na novinare, apeliram da osvijeste što to znači. Mislim da smo odgovorni svi ako svojim političkim djelovanjem ne spriječimo nastavak te spirale. Potrebno je stati, potreban je razgovor, dijalog, ako postoji problem, a problema ima, potrebno je te probleme riješiti, i u Vukovaru, pa i u Zagrebu, zaustaviti ovo što se događa, jer incidenti polako postaju zabrinjavajući, ocijenio je Bačić.

Na pitanje je li gradonačelnik Vukovara Ivan Penava odgovoran za premlaćivanje učenika jer je objavio videosnimku na kojoj se vide lica te djece, Bačić je rekao da je teško direktno povezati izjavu gradonačelnika Vukovara s događajem koji se dogodio.

- Mi smo u stranci rekli što mislimo o toj izjavi, premijer je pozvao gradonačelnika Vukovara na razgovor i nadam se da će u idućim danima doći do smirivanja takvih napetosti, vjeruje Bačić.

Upitan nije li licemjerno pozivati na suživot u Vukovaru, a djeca i dalje idu u razdvojene škole, Bačić je kazao da je potrebno više razumijevanja, dogovaranja i tolerancije s jedne i druge strane.

- Ne bih ovdje nikoga direktno optuživao, nego bih pozvao na razum svih koji mogu pridonijeti da se situacija smiri, to nam je najvažnije, zaključio je Bačić.