Uprava Uljanika sastala se s privremenim stečajnom upraviteljem

O trenutnom stanju u pulskom brodogradilištu i potezima uprave radi otklanjanja stečajnih razloga, raspravljalo se na sastanku privremenog stečajnog upravitelja Uljanika Lorisa Raka s Uljanikovom upravom, izvijestio je Uljanik.

Stečajni upravitelj Rak zadovoljan je prezentacijom uprave te će i dalje biti informiran i bit će mu dostupni svi potrebni podaci vezani uz procese u tijeku. Od Uljanikove uprave Rak je zatražio poslovnu dokumentaciju potrebnu za ispunjavanje njegove zadaće utvrđene rješenjem Trgovačkog suda u Pazinu, kaže se u priopćenju.

Nakon primitka Fininog zahtjeva za otvaranje stečajne procedure nad pulskim brodogradilištem, Trgovački sud u Pazinu imenovao je Lorisa Raka iz Rijeke privremenim stečajnim upraviteljem koji će između ostalog morati ispitati postoji li razlog za otvaranje stečajnog postupka, te ima li dužnik imovine za pokriće troškova stečajnog postupka.

Danas je stigla i vijest da je Trgovački sud u Pazinu izdao rješenje o pokretanju prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad tvrtkom Uljanik Poslovno informacijski sustavi, a privremenim stečajnim upraviteljem imenovao je Marka Zagorca iz Rijeke.