Papi milijun dolara ako bude vegan za korizmu

Papa Franjo će dobiti milijun dolara za humanitarnu organizaciju po svom izboru ako pristane biti vegan za korizmu, objavila je međunarodna veganska kampanja koju podržavaju glazbene i filmske zvijezde.

'Vegansku kampanju od milijun dolara' predvodi 12-godišnja Genesis Butler iz Kalifornije koja se na svom Twitter profiilu opisuje kao aktivistkinja za prava životinja i veganka.

"Tražimo od papa Franje da pomogne u zaštiti našeg planeta tako da skrene pozornost na strahoviti utjecaj uzgoja životinja za prehranu", kazala je Butler u videosnimci objavljenoj na službenoj stranici kampanje.

Franjo bi prelaskom na veganstvo za korizmu "predvodio put prema održivijem planetu". "Pridružite nam se i borite se protiv klimatskih promjena drugačijom prehranom", dodala je Butler. Butler se u pismu Franji referira na njegovu ekološku encikliku "Laudato Si" te poručuje kako bi bila "oduševljena" da ga može upoznati.

Vegansku kampanju od milijun dolara među ostalima podržavaju i glazbenici Paul McCartney i Moby te glumci Woody Harrelson i Joaquin Phoenix. Milijun dolara donacije osigurala bi zaklada Blue Horizon International, humanitarni ogranak tvrtke za terapiju matičnim stanicama.