Novi detalji u slučaju žigosanja djevojke - kamo idemo kao društvo?

Neslužbeno se doznaje da policija provjerava Facebook profil djevojke koju je njezin školski kolega žigosao utisnuvši joj vrhom užarenog upaljača slovo U na ruku. Počinitelj je kazneno prijavljen. Djevojka je na svom profilu objavila sliku na kojoj je u majici s ustaškim obilježjima. Njezin otac rekao je da je majicu morala kupiti u Vukovaru, jer je tako rekao ravnatelj škole.

Divjak: Očekujem sankcije prema ravnatelju škole

- Grad Zadar nije grad slučaj, ni manje ni više nego bilo koji drugi, rekla je Polona Bencun Gumzelj, psihoterapeutkinja za djecu i adolescente.

Istaknula je da je važno kako mediji tretiraju događaje. Na pitanje reagiraju li mladi tako zbog pritisaka društvenih mreža, kazala je da je to samo stvar odrastanja. - Mladi se pokušavaju dokazati, prvenstveno pred svojim vršnjacima, pokušavaju naći model odrastanja. Pitanje je što mi dajemo kao model odrastanja. Ako pogledamo kako smo mi, odrasli, reagirali na ovu situaciju nasilja među mladima, možemo reći da je tretiramo kao tinejdžeri - senzacionalizmom, nasilnim komentarima, pridavanjem pozornosti stvarima koje to ne zaslužuju, iskopavanjem prljavog rublja, kupovanjem jeftinih političkih poena, prebacivanjem odgovornosti. Moramo vidjeti gdje idemo kao društvo, neka počne svatko od sebe. Mediji imaju ogromnu moć, a pitanje je kako snose odgovornost za to. Probajmo se vratiti nazad na one ljudske osobine - imam moć i shodno tome snosim odgovornost, kazala je.

Otac djevojke kaže da njegova kći i dalje prima prijetnje.