Dačić najavio prosvjednu notu, Vlada RH osuđuje napad u Splitu

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije pripremilo je i uručit će prosvjed Hrvatskoj zbog nakon napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, izjavio je za Radio-televiziju Srbije (RTS) šef diplomacije Ivica Dačić.

To je, nažalost, posljedica jedne antisrpske kampanje i ozračja koje se stvara u hrvatskom društvu, ocijenio je Dačić u Dnevniku RTS-a.

- Beograd će službeno zatražiti da se otkrije i utvrdi tko su točno počinitelji i zahtijevati da budu kažnjeni. No više od toga brine takvo ozračje koje se stvara u hrvatskom društvu, naglasio je Dačić.

Srbijanski šef diplomacije kaže kako je ponosan što se tako nešto ne bi dogodilo niti se događa u Srbiji, bez obzira na neslaganja i prijepore koje Srbija ima s Hrvatskom.

- Zato je odgovornost onih koji nose političku vlast da stvaraju jednu atmosferu koja neće biti poticajna za ovakve šovinističke, pa na kraju krajeva i anticivilizacijske postupke, rekao je Dačić.

● Napad u Splitu osudili HVS, HOO, sportaši i političari

Vlada RH najoštrije osuđuje huliganski napad na vaterpoliste u Splitu. Predsjednik Vlade Andrej Plenković tijekom dana razgovarao je o okolnostima slučaja s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem i splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom, rekao je Hini glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Dužnosnici Vaterpolo saveza Srbije (VSS) i Vaterpolo kluba Crvena zvezda najavili su u subotu popodne, poslije današnjeg napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu,  da će zatražiti pojačane mjere sigurnosti za gostovanja srpskih klubova i vaterpolske reprezentacije u Hrvatskoj u Eurokupu.

Odgođena utakmica u Splitu, VSS traži pojačane mjere sigurnosti

Vijest o napadu na splitskoj Rivi među udarnima je u srbijanskim elektroničkim medijima i na portalima.

Utakmica Crvena zvezda-Mornar je zbog napada u subotu otkazana i vaterpolisti Crvene zvezde se tijekom večeri vraćaju u Beograd.