Potraga za serijskim ubojicom u tri smjera

Policijska potraga za višestrukim ubojicom Edinom Gačićem nastavljena je danas na širokom prostoru od Sarajeva prema Mostaru, no bez konkretnih rezultata unatoč brojnim dojavama otkako je najavljena i novčana nagrada za podatke koji bi pomogli da bude pronađen i uhićen.

Nagrada za bilo koju korisnu informaciju o Edinu Gačiću iznosit će 50 tisuća KM, javlja portal Klix.ba. Službenu odluku o tome sutra bi trebala donijeti Vlada Kantona Sarajeva.

Policija je na temelju dojave u noći s nedjelje na ponedjeljak provela akciju pretrage napuštene zgrade nekadašnjeg doma umirovljenika u sarajevskom naselju Nedžarići, no ondje su pronašli samo jednog migranta.

Policijski timovi s pomoću helikoptera i dronova Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) pretražuju teren u okolici Sarajeva, zaustavljaju i vlakove koji prometuju iz Sarajeva te identificiraju putnike.

Ministar unutarnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara lokalnim je medijima mogao kazati tek kako se nada da će Gačić biti pronađen.

"Nekoliko policijskih agencija je na terenu i nadam se da ćemo Gačića ubrzo privesti pravdi", kazao je ministar Čampara gostujući u programu televizije N1.

Na zamolbu ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije, na područje glavnoga grada BiH iz drugih županija poslano je pojačanje od 130 policajaca koji imaju zadaću pomoći u potrazi za Gačićem, ali i brinuti se za sigurnost u gradu s obzirom na to da se u njemu upravo održava Zimski europski omladinski olimpijski festival (EYOF), koji je okupio oko tisuću i pol sudionika iz 46 europskih država.

Čampara je kazao kako je izvjesno da se Gačića koji je prije sedam dana u mjestu Podorašac kod Konjica ubio mještanina Sauda Sultanića može povezati i s ubojstvom policajca Mahira Begića. Begić je pronađen mrtav u subotu navečer kod policijskog vježbališta u okolici mjesta Tarčin, točno na pola puta između Konjica i Sarajeva.

Policajac je ustrijeljen s tri metka u prsa i jednim u glavu, a istraga je pokazala kako je ubijen istim oružjem kojim je usmrćen i Sultanić pa je jasno da je Gačić jedini mogući počinitelj obaju ubojstava.

- Evidentno je da je riječ o osobi koja je psihički poremećena, kazao je Čampara.

Trenutačno se provjeravaju Gačićeva poznanstva iz zatvora, u kojem je bio zbog dva ubojstva koja je počinio prije, a jedno od njih je bilo ubojstvo vlastite majke.

Edhem Veladžić, upravitelj zatvora u Bihaću u kojemu je Gačić služio dugogodišnju zatvorsku kaznu na koju je osuđen zbog ubojstava, potvrdio je prije kako se on u zatvoru ponašao kao potpuni samotnjak, ni s kim nije komunicirao niti je izazivao probleme.

Potraga za ubojicom, u Sarajevu posebne mjere sigurnosti

Istraga se, javlja naša reporterka Špela Cvitković vodi u tri smjera. Jedan smjer vodi preko Kiseljaka, Lepenice i Kreševa, a drugi preko Vogošće. Za treći smjer smatra se da ima najviše indicija, a prema njemu - višestruki ubojica kreće se željezničkom prugom od Sarajeva prema jugu BiH. Veliki strah je prisutan kod stanovnika, i roditelji su, unatoč pojačanim mjerama sigurnosti odlučili ne poslati svoju djecu na nastavu.