Nagrada od 25 i pol tisuća eura za informaciju o ubojici Gačiću

Vlada Sarajevske županije ponudila je nagradu od 50 tisuća konvertibilnih maraka (25 i pol tisuća eura) za informaciju koja bi dovela do Edina Gačića, višestrukog ubojice koji već deveti dan izmiče policijskim potjerama.

Od prošle subote kada je Gačić u okolici Sarajeva ubio pripadnika MUP-a Federacije BiH županijska vlada stalno zasjeda, a odluka objavljena danas dio je nastojanja da se što prije završi višednevna drama koja je izazvača veliku uznemirenost među stanovnicima mjesta u kojima je Gačić počinio zločine.

"Raspisuje se nagrada u iznosu od 50 tisuća KM za prijavitelja čije informacije dovedu do uhićenja Edina (Muharema) Gačića, rođenog 1. 9. 1976. u Banjoj Luci, s prebivalištem u selu Brđani, općina Konjic, po raspisanoj tjeralici", priopćeno je iz županijske vlade.

Istodobno je istaknuto kako se nagrada odnosi samo na dostavljanje informacije koja bi policiji pomogla da pronađe Gačića, a nikako nije poziv za uključivanje građana u aktivnu potragu.

Iz vlade podsjećaju da je Gačić naoružan i opasan te bi uključivanje civila u potragu bio velik rizik za njihovu sigurnost i život.

Gačić je, osim što je prošle subote ubio policajca u okolici Sarajeva, pet dana prije toga u okolici Konjica ustrijelio jednog muškarca. Prije toga je bio na izdržavanju dugogodišnje zatvorske kazne, i to zbog dvostrukog ubojstva, jedna od žrtava je njegova majka. Nakon izlaska iz zatvora odbijao je sudjelovati u programima resocijalizacije i psihološku pomoć, odselio se iz Banje Luke gdje je prije živio i nastanio kod Konjica.