Grabar-Kitarović iz Istanbula o hrvatskoj administraciji

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović stigla je u Istanbul gdje će u ponedjeljak sudjelovati na godišnjoj konferenciji Svjetskog investicijskog foruma poslovnih anđela. Uoči sudjelovanja na konferenciji Svjetskog kongresa anđela investitora, koji se održava u Istanbulu, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović susrela se s turskim gospodarstvenicima, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Potencijal, kao i interes za ulaganja u Hrvatsku, je velik, istaknula je predsjednica nakon sastanka s turskim poduzetnicima - ali i dodala da se oni u Hrvatskoj često susreću s administrativnim zaprekama ili sudskim postupcima. Turizam, prehrambena industrija i energetika njihova su područja najvećeg interesa, ali iako je učinjeno puno kako bi se olakšala ulaganja, predsjednica tvrdi - treba i može se još:

Posjet predsjednice Turskoj prati Miro Aščić:

- Hrvatska i Turska su tijekom godina izgradile snažno prijateljstvo, razumijevanje i bliskost u svojim odnosima koje se preslikalo i na suradnju u okviru međunarodnih foruma, a napose u ključnim područjima od obostranog interesa, kazala je Grabar-Kitarović turskim gospodarstvenicima, priopćeno je iz njezina Ureda.

- Gospodarstvo je jedno od područja naše suradnje kojemu smo predsjednik Erdoğan i ja posvetili veliku pažnju prilikom susreta prošlog mjeseca, dodala je.

Istaknula je i kako Hrvatska izrazito cijeni aktivnosti turskih tvrtki u Hrvatskoj te kako punu potporu i poštovanje daje ulaganjima u hrvatski turizam, bankarstvo i energetiku, područja od osobite važnosti za razvoj hrvatskoga gospodarstva.

Pozvala je turske gospodarstvenike na nova ulaganja te istraživanja novih poslovnih prilika i projekata koje Hrvatska nudi, zahvalivši predstavnicima Vijeća za vanjskotrgovinske odnose (DEİK) i Hrvatsko-turskom poslovnom vijeću na nastojanjima da uspostave suradnju između tvrtki dviju zemalja i razvijaju nove poslovne projekte.

Dogus grupa gradit će hotel u bivšoj zgradi Maraske, dovode i Hyyat