Odvjetnik tvrdi da sestra nije priznala ubojstvo Jasmine Dominić

Strašan slučaj iz međimurskog Palovca još nije rasvijetljen. Iako je sve vjerojatnije da je žena pronađena u škrinji obiteljske kuće Jasmina Dominić, nestala prije 19 godina, to bi trebao potvrditi obdukcijski nalaz koji se očekuje sutra. Za ubojstvo je osumnjičena njezina starija sestra Smiljana Srnec koja je završila u pritvoru.

Prema navodima nekih medija Smiljana Srnec navodno se tijekom ispitivanja u policiji slomila i priznala ubojstvo. Međutim, te natpise demantirao je od njezin odvjetnik. Glasnogovornik PU međimurske Nenad Risek također je rekao kako nema takve informacije.

- Suprug uhićene Smiljane: Po selu se svašta govori, teško nam je
- Jeziv zločin u Međimurju

Sama pomisao da je obitelj iz mirnog međimurskog mjesta 19 godina živjela kraj mrtvog tijela člana obitelji, kod mještana Palovca već danima izaziva nevjericu. Razne priče o Jasmininom nestanku kružile su mjestom. Nejasan slučaj već danima otvara niz pitanja, među ostalim zašto je obitelj njezin nestanak prijavila tek 2005. te pet godina uvjeravala da je Jasmina živa, i je li policija išta sumnjala.

Policija: Obitelj tvrdila da je otišla u inozemstvo i da su u kontaktu

Međimurska policija u ponedjeljak je izvijestila da prije dovršetka odbukcije ne može sa sigurnošću potvrditi da je u zamrzivaču u kući u selu Palovcu pronađeno tijelo Jasmine Dominić čiji je nestanak prijavljen 2005. a zbog sumnji u ubojstvo je, prema neslužbenim podacima, uhićena njena 45-godišnja sestra.  

- Znamo da se radi o ženskoj osobi sa sigurnošću, ali za sada ne možemo tvrditi da se radi o toj nestaloj osobi, ali sumnjamo da je to ta nestala osoba", izjavio je na konferenciji za novinare glasnogovornik međimurske policije Nenad Risek. Dodao je da je osumnjičena 45-godišnjakinja sa šireg područja općine Mala Subotica u nedjelju u večernjim satima predana pritvorskom nadzorniku međimurske policije, zbog sumnje da je ubila Jasminu Dominić, čiji je nestanak prijavljen 16. kolovoza 2005. 

- Policija je potvrdila da je još 2005. pretraživala kuću u kojoj je nedavno pronađen leš. "Mogu reći da smo bili više fokusirani na van, prema tim nekim informacijama, čak i na neka okolna mjesta. Međutim, tada  nismo imali informacija da bi se to moglo dogoditi unutar kuće, rekao je Risek, na novinarsko pitanje kako to da policija nije otkrila leš prilikom pretrage kuće.

Od početka su, kaže, svaku informaciju o tom događaju "ispitivali i utvrđivali te poduzeli niz mjera i radnji" u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom. Kazao je i da su s članovima obitelji kontaktirali i nakon nestanka Jasmine Dominić, no oni su tvrdili "da je otišla na brod, u inozemstvo te da su s njom u kontaktu". 

- Dosta su nas odvlačili u drugu stranu, rekao je Dominić te dodao da su "poduzimali niz mjera, uključujujući poligrafska testiranja, koja su ih odagnala od te sumnje". Na pitanje jesu li ostali članovi obitelji sudjelovali u počinjenju kaznenog djela ako su odvlačili policiju, odgovorio je da će policija istražiti ovaj slučaj do kraja. Je li tijelo prebacivano u međuvremenu znat će se nakon sudske obdukcije. Potvrdio je i da je policija bila cijelo vrijeme u kontaktu sa žrtvinom majkom koja se nalazi u inozemstvu i koja je 2005. prijavila nestanak.