Predsjednica na forumu poslovnih anđela pozvala na ulaganje u Hrvatsku

Nakon otvorenja Svjetskoga kongresa poslovnih anđela, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je poslovne ljude da ulažu u Hrvatsku i pomognu mladima i talentiranima koji imaju ideje i potrebna im je potpora.

Obraćajući se okupljenima na skupu, predsjednica je govorila o promjenama koje su provedene kako bi se poboljšala klima u Hrvatskoj, ali i privukla ulaganja u našu zemlju.

- Govorila sam o svim talentiranim ljudima koje imamo u Hrvatskoj", ali potrebna su i ulaganja - rekla je pred novinarima.

Poslovni anđeli su uspješni poduzetnici koji financiraju rizične start-up projekte.

- Ideja sama po sebi bez novca, bez potpore, ostaje samo ideja, rekla je hrvatska predsjednica i pozvala poslovne ljude da pomognu tim mladim ljudima.

Pozdravila je činjenicu da u Hrvatskoj sve više niču inkubatori, start-upovi. To mi je jako drago čuti, rekla je.

- Start-upovi su iznimno važni za malo i srednje poduzetništvo, istaknula je i kao primjer navela da u Njemačkoj 90 posto kralježnice ekonomije čine mala i srednja poudzeća.

Predsjednica je u govoru na forumu inzistirala na globalnoj povezanosti i nužnosti zajedničkog rada jer nitko sam ne može mnogo postići u globalnoj ekonomiji. U tom je kontekstu spomenula i nogomet aludirajući na drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu ostvareno velikim trudom, zajedništvom, ljubavlju i zanosom prema domovini.

Grabar-Kitarović se jučer u Istanbulu sastala turskim gospodarstvenicima, a popodne putuje u Njemačku, gdje će večeras sudjelovati na skupu njemačkog saveznog udruženja malog i srednjeg poduzetništva (BVMW) u Berlinu.