Uhićeni krijumčari - u šleperu deseci migranata

Tijekom kontrole prometa usmjerene na sprečavanje ilegalnih migracija jutros oko 4 sata u Gračacu je zaustavljen šleper slovenskih registarskih oznaka. U njemu je policija pronašla više desetaka ilegalnih migranata. 

"U službene prostorije privedene su dvije osobe zbog sumnje u krijumčarenje pronađenih osoba, odnosno zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravaka u RH, drugoj državi članici EU-a ili potpisnici Schengenskog sporazuma. Također, i nekoliko desetaka stranih državljana je dovedeno u službene prostorije policije s ciljem utvrđivanja njihova statusa boravka u Hrvatskoj", izvijestila je policija na svojoj internetskoj stranici.

Iako policija ne otkriva, većina migranata dolazi iz Bangladeša, Pakistana i Indije. Kod sebe nemaju dokumente, slabo govore engleski, prevoditelje s bangladeškog, pakistanskog i indijskog teško je pronaći pa bi utvrđivanje identiteta moglo potrajati.

Jedan od krijumčara vozio je bijeli Passat - koji je trebao služiti kao mamac, napraviti prometni prekršaj kako bi skrenuo pozornost policije sa šlepera. No u ovom slučaju varka im nije uspjela.