Ivana Maletić za članicu Revizorskog suda EU-a

Na zatvorenome dijelu današnje sjednice Vlada je donijela zaključak kojim za kandidatkinju za članicu Revizorskog suda Europske unije u mandatnom razdoblju od 2019. do 2025. godine predlaže Ivanu Maletić.

Vlada je zaključak uputila u Hrvatski sabor na daljnji postupak, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima. Ivana Maletić trenutačno je HDZ-ova zastupnica u Europskom parlamentu. Član Suda bira se na šest godina, a sadašnjem članu Nevenu Matesu mandat istječe 14. srpnja.

Ivana Maletić demantira da je se želi udaljiti

- To mjesto je toliko važno tako da na njega morate stavljati ljude u koje možete imati povjerenja - da mogu odraditi važan posao pozicioniranja Republike Hrvatske. Govoriti o rješavanju kadrova na taj način - toga nema ni u jednoj zemlji. Potpredsjednici Europskog parlamenta su odlazili na to mjesto. Šeg delegacije Njemačke iz EP-a je otišao na to mjesto. To je velika promocija, čast i povjerenje, izjavila je Ivana Maletić.

Nadzornom odboru društva HP Hrvatska pošta d.d. Vlada predlaže imenovanje Josipa Udiljaka za člana Uprave društva, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine.

Zbog isteka mandata, Vlada je razriješila ravnatelja Ureda Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Šimu Jerčića, s danom 26. veljače 2019. Istodobno, Vlada je dala ovlaštenje državnom službeniku Šimi Jerčiću za obavljanje poslova ravnatelja Ureda Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, do imenovanja ravnatelja Ureda, temeljem provedenog postupka na temelju javnog natječaja, s danom 27. veljače 2019. godine, a najdulje do šest mjeseci.

Uz prethodnu suglasnost Hrvatske vatrogasne zajednice, Vlada je imenovala Slavka Tucakovića glavnim vatrogasnim zapovjednikom do početka rada Hrvatske vatrogasne zajednice kao središnjeg državnog ureda.
Razriješen je dio dosadašnjih članova Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalne strategije za uključivanje Roma, za razdoblje od 2013. do 2020. godine, i to Amira Muharemija i Milenka Živkovića. Dijelom novih članova toga Povjerenstva, kao predstavnici Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva poljoprivrede imenovani su Mario Horvatić i Milan Tankosić, priopćeno je iz Vlade.