Proizvođači ujedinjeni u "Vrhunsko vukovarsko"

Vukovarski OPG-ovci na tržište kreću ujedinjeni. Zadruga "Vrhunsko vukovarsko" objedinit će i ujedno jamčiti da su svi proizvodi s tom oznakom upravo iz Vukovara. Na taj način pokušat će ojačati konkurentnost i brendirati vukovarske proizvode.

Franjo Surop godinama vrca domaći med i odlučio je zaštititi njegovu izvornost. Oznaka dokazuje da je njegova tegla meda proizvedena u Vukovaru.

- Ta etiketa donosi jednu sigurnost kod kupaca uz etiketu ministarstva poljoprivrede "Med hrvatskih pčelinjaka". I sada s oznakom vrhunsko vukovarsko jamči kvalitetu domaćeg proizvoda, rekao je Franjo Surop, vukovarski medar.

Ovo brendiranje prepoznali su i vukovarski vinari te proizvođači rakije i likera.

- Pa dobivamo time, da smo prepoznatljivi mi s vukovarskog područja i da imamo jednu razinu kvalitete naših proizvoda, govori Igor Burčak, Zadruga "Vukovarska vina".

- Bitno je reći da je namjera propisivanje i donošenje procedura koje će definirati da svi proizvodi koji se proizvode na području grada dobiju oznaku "Vrhunsko vukovarsko", istaknuo je Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara.

Svoje proizvode uskoro će prodavati i u Dalmaciji i to zahvaljujući suradnji s gradom Dubrovnikom.

- Dobili smo tamo jedan prodajni prostor koji će biti otvoren od mjeseca maja. Imamo dobru suradnju s gradom, naglašava Surop.

Oznaku "vrhunsko vukovarsko" za sada posjeduje 15-ak proizvođača, a cilj je proširiti tržište diljem Hrvatske i tako predstaviti kvalitetu koju nude vukovarski proizvodi.