I posljednja dva kurikula idući tjedan idu u tisak

Od ukupno 39 kurikula nastavnih predmeta i međupredmetnih tema, njih 37 već je tiskano u Narodnim novinama. Kako doznajemo, i za posljednja dva, povijest i tjelesnu i zdravstvenu kulturu, koji su upućeni na dodatnu doradu i u e-savjetovanje - Povjerenstva su odradila svoj posao i idući bi se tjedan trebali tiskati. Povijest sigurno, ali s tjelesnom i zdravstvenom kulturom malo je zapelo.

Prije dva tjedna ministrica Blaženka Divjak dobila je na stol dva preostala kurikula, ali nije bila zadovoljna. Poslala ih je na popravni, a nezadovoljstvo kurikulom povijesti izrazili su brojni stručnjaci. Radna skupina zatim je pojačana trojicom novoimenovanih povjesničara i dokument je ponovno na ministričinu stolu.

- Čini mi se da je uložen veliki napor i ono što ćemo sad dobiti je proizvod s kojim možemo biti zadovoljni. Onda ja to upućujem u Narodne novine na objavljivanje odnosno na donošenje, istaknula je ministrica Divjak.

I Radovan Fuchs, koji je koordinirao rad Ekspertne radne skupine za provedbu kurikularne reforme kaže: Kurikulom povijesti trebali bi sada svi biti zadovoljni.
- Sve one komponente koje su godinama bile prijepor sada su ujednačene objektivno prikazane i mislim da imamo jedan dobar kurikul povijesti, rekao je Fuchs. Što se tiče kurikula tjelesne i zdravstvene kulture ERS je uočio neke nedostatke, nešto što će oni popraviti i zamoljeni su da se doradi. Ja mislim da će oni to učiniti najkasnije do sutra popodne, dodao je.

Tako da i taj posljednji, 39. kurikul u ponedjeljak bude na ministričinu stolu. A onda će, čini se, Narodne novine biti najčitanije štivo u školama.