U Dubrovniku otvoren Mediteranski sajam

U Dubrovniku je otvoren Mediteranski sajam zdrave hrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva. Delicije iz cijele Hrvatske zadovoljile su mnogobrojna znatiželjna nepca, a domaći su se proizvodi mogli i kupiti.

Od pršuta i slanine do biljnih sokova; delicije iz cijele Hrvatske oduševile su Dubrovčane.

- Imamo ove godine 126 izlagača. Izlagači nam dolaze s Mediterana, iz Slavonije, Istre, iz cijele Dalmacije, rekla je Matea Kraljević, organizatorica sajma.

Proizvođači domaćeg pršuta na sajam se vraćaju već godinama. I tvrde - kvaliteta je važnija od niskih cijena.

- Mislim da se dosta dobro reagira. Dugo smo već ovdje, pazi se što je kvaliteta. Mislim da ljudi ne gledaju cijenu, već više gledaju kvalitetu, kaže Drago Pletikosa, proizvođač pršuta.

I dok u trgovinama prevladava uvozni med, domaći se najčešće kupuje na sajmovima ili od vrata do vrata.

- Vidite kvalitetu, to je strogo kontrolirana kvaliteta, čisti prirodni proizvod, naglašava Nikola Bijelić, proizvođač meda.

- Bagremov med sa sokom od brokule, matične mliječi, bezalkoholni propolis i mlada pšenica, pokazuje Klaudio Antičević, proizvođač meda.

Dubrovčane su najviše iznenadili proizvodi od aronije, koji bi uskoro mogli postati pravi domaći suvenir.

- Ljudi ne znaju da je najveći izvor vitamina C, da je najveći antioksidans, da pomaže pri raznim upalama, ističe Dario Pavić, vlasnik OPG-a.

Sajam je otvoren do kraja tjedna, dovoljno vremena da svatko pronađe nešto za sebe.