Gordan Jandroković u posjetu Crnoj Gori

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u službenom je posjetu Crnoj Gori. Prvog dana - u Kotoru i Tivtu susreo se s predstavnicima političkog, kulturnog i duhovnog života Hrvata koji žive u toj zemlji.

Na početku posjeta Crnoj Gori predsjednik Sabora Gordan Jandroković susreo se s kotorskim biskupom Ilijom Janjićem. Kotorska katedrala najstarija je na istočnoj strani Jadrana, a njezina riznica među najbogatijima na Mediteranu. Nakon toga obišao je Perast i otočić Gospe od Škrpjela, biser bokokotorskog zaljeva.

Hrvata u Crnoj Gori ima malo manje od 7000, zadovoljni su svojim statusom - moglo se čuti na sastancima s predstavnicima hrvatske zajednice. Istodobno oni su važan most koji spaja dvije prijateljske države. Zadovoljni i poduzetnici. INA je, primjerice, odlično prihvaćena na crnogorskom tržišištu, sigurno će širiti poslovanje.

Uoči sutrašnje konferencije predsjednika parlamenata Jadransko- jonske inicijative, Gordan Jandroković u Budvi se susreo sa svojim crnogorskim domaćinom Ivanom Brajovićem

Više u videoprilogu!