Jandroković na pitanje o Žalac recitirao Vojka V

Predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića (HDZ) novinari su pitali radi li se o obračunu unutar stranke s ministricom Gabrijelom Žalac, koja je, nakon što se jučer našla u aferi s luksuznim Mercedesom, izjavila da ima insinuacije da joj netko smješta te da se možda radi i o unutarstranačkim sukobima.

- Glavni tajnici ne moraju sve znati. Možda postoje neke informacije koje do mene nisu došle, odgovorio je.

- Dakle, moguiće je da je obračun?, nisu odustajali novinari.

- Možda je netko sabotira i protiv nje lobira. Možda Vlada, možda Srbi, možda Masoni, recitirao je Jandroković pjesmu "Kako to" pjevača Vojka V i time ozbiljnu tematiku sveo na šalu pokazujući kako zna opus splitskog repera Vojka Vrućine.
Bernardić i Grmoja o Mercedesu i ministrici Žalac 

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić ustvrdio je da u vezi luksuznog mercedesa koji je unajmila majka ministrice regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijele Žalac postoji ozbiljna sumnja na korupciju. 

Upitan radi li se možda o unutarstranačkom obračunu u HDZ-u, Bernardić je s konferencije za novinare u Hrvatskom saboru pozvao ministricu Žalac da, ako ima indicija, to prijavi nadležnim institucijama.

- Medved i Butković: Ne znamo tko smješta ministrici Žalac
- Marić i Plenković oko Uljanika, sindikalci žele "ista prava"

"Sumnja na korupciju i teška kaznena djela"

Bernardić smatra da ima puno indicija o pogodovanju pri kupnji autobusa, o korupciji prigodom javnog natječaja "najbrži prst", pa do zadnjeg slučaja kada je mercedes u najam uzela "starija gospođa, jedna baka".

- Zar oni zaista misle da su hrvatski građani budale koji je to ne vide, upitao je Bernardić ustvrdivši kako se radi o ozbiljnoj sumnji na korupciju i teška kaznena djela.

Što se tiče Josipa Stojanovića Jollya, čija je tvrtka iznajmila mercedes ministričinoj majci, za kojeg se sumnja da je dao ulaznicu za utakmicu Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji ministru financija Zdravku Mariću, Bernardić je rekao da je Marić poznat po aferama - od Agrokora do asistiranja skupini Borg pri pisanju "lex Agrokor", a svoju je sestru de facto stavio u odjel Hanfe.

- U konkretnom slučaju mislim da ima posla za policiju, Državno odvjetništvo i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa i taj posao treba prepustiti njima, drži Bernardić. 

Grmoja: HDZ je klijentelistička organizacija sklona kriminalu i aferama

Mostov politički tajnik Nikola Grmoja optužio je HDZ da se zbog brojnih afera, pa i zadnjih oko prometne nesreće i skupocjenog Mercedesa ministrice Gabrijele Žalac, dokazuje kao "klijentelistička organizacija sklona kriminalu i aferama".

- HDZ je jedna klijentelistička organizacija koja je sklona i kriminalu i aferama, a ovisno o tome kako kome odgovara, te afere, kriminalne radnje, ti repovi izlaze u javnost. Znači, ministirca je odgovorna, a sad kad će se to plasirati... to se plasira ovisno o tome kako to kome u HDZ-u odgovara, izjavio je Grmoja novinarima u Saboru.

Neuvjerljivima smatra tvrdnje Gabrijele Žalac, ministrice regionalnog razvoja i fondova EU da je Mercedes, koji je bio parkiran u dvorištu njene kuće u Vinkovcima, unajmila njezina majka.