Kruzeru kod Norveške pokvaren motor usred oluje

Deseci ljudi evakuirani su helikopterima s luksuznog kruzera kojem se danas usred olujnog vremena pokvario motor zapadno od Norveške, objavili su policija i spasioci. 

Služba za morska spašavanja rekla je kako je brod "Viking Sky" s 1.373  putnika i članova posade poslao poziv upomoć jer se počeo kretati prema kopnu. Putnici su uglavnom bili iz SAD-a i Velike Britanije.Posada je kasnije uspjela pokrenuti jedan motor, a brod se usidrio oko 2 kilometara od kopna. Putnici su na sigurnom iako evakuacija i dalje traje, otkrila je služba. Valovi su povremeno bili visoki i do osam metara.

Do 19 sati po hrvatskom vremenu evakuirano je samo 87 ljudi, a akcija će trajati cijelu noć. Osmero evakuiranih lakše je ozlijeđeno. 

Kruzer je u vlasništvu tvrtke "Viking Ocean Cruises" i dio je grupe "Viking Cruises" koju je osnovao norveški milijarder Torstein Hagen. Na jednom od prvih krstarenja u ožujku 2017. uplovio je i u dubrovačku luku.Na istom području večeras je u nevolje upao i teretni brod koji je pokušao pomoći kruzeru. Njegova deveteročlana posada evakuirana je helikopterom.