Europski novac za rotor Remetinec

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) Tomislav Petrica i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potpisali su u Zagrebu Ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava za projekt "Rekonstrukcija raskrižja Jadranske avenije i Avenije Dubrovnik rotor Remetinec".

Ukupna vrijednost projekta iznosi više od 331 milijun kuna, od čega ukupna bespovratna sredstva za projekt rekonstrukcije rotora iznose više od 320 milijuna kuna. Svečanom potpisivanju Ugovora prisustvovali su i predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministrica regionalnog razvoja i Europskih fondova Gabrijela Žalac.- Ovo nije jedini projekt na kojemu se radilo - očekujem i druge dobre rezultate po pitanju osiguranja europskih sredstava za velike infrastrukturne investicije na području Zagreba, najavio je gradonačelnik Bandić. Dodao je kako je projekt rotor Remetinec povijesni projekt te najavio kako će se poslje izbora za EP Grad Zagreb i Vlada RH naći na najvišoj razini i građanima predstaviti nove projekte. Zahvalio je premijeru i ministrima te svima koji su uložili trud u ovaj projekt, kazao je Milan Bandić.

- Grad Zagreb je postao samostalna regija i to mu omogućuje da u budućnosti bolje koristi prednosti članstva u EU-u. Bitno je kazati da je dosad u suradnji s Gradom Zagrebom potpisano 47 ugovora vrijednih 2,3 milijarde kuna, mimo ovog projekta, istaknuo je premijer Andrej Plenković. Sve to je moguće zbog kvalitetne suradnje Vlade i Grada, zaključio je. Dodao je kako će u siječnju 2020. kad Hrvatska predsjeda EU-om - Zagreb postati središte Europe.