Riječani za Milu - u tijeku humanitarna akcija!

Riječani nastavljaju akciju prikupljanja novčane pomoći za oboljelu djevojčicu Milu. Na košarkaškom igralištu Zamet u tijeku je humanitarni koncert za Milu uz "iće, piće i šišanje". Snage su udružili domaći glazbenici, ugostitelji i frizeri, a sav prihod od prodaje hrane, pića i usluga šišanja u sklopu koncerta donirat će se za liječenje Mile Rončević.

Hrvatska je još jednom, kada je najpotrebnije, jedinstvena. Mala Mila Rončević, dvogodišnja djevojčica iz Rijeke, koja se bori s rijetkim oblikom leukemije i kojoj je najveća prilika za život iznimno skupo jednogodišnje liječenje u Philadelphiji, ponukala je sve koji mogu da pomognu u skupljanju oko 18 milijuna kuna potrebnih za liječenje.

Na Facebooku se oglasio Dragan Janković iz Philadelphije koji nudi pomoć, konkretno smještaj Milinoj obitelji za vrijeme liječenja.

- Dragi moji prijatelji, čuo sam da u utorak dolazi na liječenje u Philadelphiju djevojčica Mila iz Hrvatske. Ja živim u Philadelphiji s obitelji i mogli bismo osigurati sobu za smještaj dok traje liječenje. Molim svakoga tko bi mogao pomoći s uspostavljanjem kontakta s Milinom obitelji da mi se javi. Mi bismo ih mogli i pokupiti na aerodromu, napisao je Dragan Janković na svom profilu na Facebooku.Mila bi u utorak trebala otputovati u SAD. Detalji humanitarne akcije mogu se pratiti na internetskoj stranici "Life for Mila".

- Mila u utorak putuje u SAD

Marin Rončević, otac male Mile, nada se da će u utorak krenuti u SAD. Kaže nam kako je ova priča ponovno priča koja je nakon male Nore ujedinila Hrvatsku i da se uplate građana vrte nevjerojatnom brzinom.

U Uredu predsjednice obitelj su povezali s hrvatskim veleposlanikom koji im je pomogao u kontaktima s bolnicom u Philadelphiji.