Šarec: Nismo razgovarali o "špijunskoj aferi"

Slovenski premijer Marjan Šarec rekao je da prilikom susreta s premijerom Andrejem Plenkovićem na marginama summita "16 + 1" nije bilo riječi o "špijunskoj aferi".

- Plenković: Nemam informacija o tzv. aferi prisluškivanja 

- O toj temi smo razgovarali u Bruxellesu u srijedu. Pritisci na medije nam nisu dragi i to nije dobra praksa. Gospodinu Plenkoviću sam u srijedu o tome govorio, kazao je. Na pitanje je li mu je Plenković dao jamstva da on osobno i Vlada RH ne stoje iza Tolja te da ga nisu poslali kao kurira da utječe na medije u Sloveniji, Šarec je odgovorio: "To neću komentirati. Zadržat ću za sebe". 

Dolazak u Dubrovnik bio je prvi boravak Šareca u Hrvatskoj nakon što je u rujnu prošle godine postao premijer, a ima i otvoren poziv hrvatske strane da Zagreb i službeno posjeti. Šarec je na pitanje novinara agencije STA planira li i službeni posjet Hrvatskoj, kazao da "u ovom trenutku" to još ne planira. "Mislim da je neke stvari potrebno prethodno dogovoriti, ako bi do bilateralnog susreta došlo, onda ćemo od njega očekivati i neki rezultat, a to je poštovanje vladavine prava i provedbe arbitražne presude o granici", kazao je.