Potpuno izgorjela tržnica Arizona

Velika tržnica poznata pod nazivom Arizona ,podignuta u Bosni i Hercegovini na međuentitetskoj crti razdvajanja na području općine Gradačac, u cjelosti je izgorjela u velikom požaru koji je planuo u nedjelju u ranim jutarnjim satima, potvrdili su iz lokalne policije.

Slično kao i 2016. kada je tržnica već jednom bila uništena u požaru pa zatim obnovljena, vatrena stihija je u samo nekoliko sati progutala stotine štandova i dućana u kojima se prodavala različita roba, od prehrambenih proizvoda do bijele tehnike.

Prvu informaciju o požaru gasitelji su dobili oko 3 sata ujutro, a odmah su na teren poslane sve raspoložive ekipe iz Gradačca, Tuzle i drugih obližnjih mjesta.
Širenje požara zaustavli su malo prije 7 sati, no i nakon toga su morali nastaviti raščišćavati ruševine kako bi ugasili sva žarišta.

Stručni timovi poslani su na teren kao bi utvrdili uzroke požara i procijenili štetu, no već sada je izvjesno kako je riječ o milijunima eura.

Tržnica Arizona nastala je neposredno nakon završetka rata u BiH u sektoru koji su kotrolirale američke postrojbe iz sastava tadašnjeg IFOR-a (Snage za provedbu mira).

Uspostavljena je kao prvi korak koji je trebao otvoriti komunikaciju među ljudima s dvije strane nekadašnje crte bojišnice i trgovinom potaknuti integraciju cijele zemlje odnosno uklanjanje zapreka na granicama Federacije i Republike Srpske.