Velika je subota - posljednje pripreme za Uskrs

Na Veliku subotu mnogi građani obavljaju posljednje pripreme za najveći katolički blagdan. Kako bi blagdanski stol bio što raskošniji i bogatiji, od ranog jutra gužve su u većini trgovačkih centara i na tržnicima.

Dok prodavači paze da kupci budu zadovoljni kvalitetom namirnica, kupci obilaze iste štandove više puta kako bi usporedili gdje su najpristupačnije cijene. Za vezicu mladoga luka potrebno je izdvojiti pet, za rotkvicu četiri, a za zelenu salatu osam kuna.


Tradicionalna fritaja sa šparogama pripremljena je na pulskoj gradskoj tržnici za sve posjetitelje. Pripremljeno je čak 500 porcija. U pripremi fritaje od 1500 jaja stavljeno je 20 kilograma šparoga, pet kilograma mladog luka i sedam litara maslinovog ulja, a sve se na laganoj vatri pažljivo miješalo najmanje 45 minuta.

U pripremi fritaje su, među ostalima, sudjelovali i zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci i direktor tržnice Renato Perc.





Mnoge Osječane, pogotovo one najmlađe, i ove godine na glavnom trgu uveseljava "Najveće uskrsno gnijezdo na svijetu".