Andro Krstulović Opara u Temi dana

Zbog neslaganja koalicijskih partnera HDZ-a i Kerumova HGS-a u Splitu - kriza rada gradskog vijeća. Kvoruma za sada nema, a ako se u iduća tri mjeseca ne uspije uspostaviti daljnji rad vijeća, slijede izbori.

Kako će se riješiti problem isplate odštete od 150 mil. kn vlasnicima zemljišta na Trgovačko-transportnom terminalu, može li Marjan preživjeti najezdu potkornjaka te što donosi Masterplan studije za uređenje Istočne obale i Kopilice u Temi dana govorio je splitski gradonačelnik Andru Krstulović Opara.

- Građani su na izborima rekli što misle o Željku Kerumu. Ja surađujem s velikom većinom u Gradskom vijeću. Napravili smo puno dobrih stvari. Osvrtati se na neprimjerene izjave koje su karakteristične za tog čovjeka nemam namjeru. Ja radim svoj posao, kazao je splitski gradonačelnik. Očekuje kako će većina u Gradskom vijeću na sjednici 2. svibnja prihvatiti paket socijalnih mjera koji predlažu, kao i niz drugih mjera koje su bitne za funkcioniranje gradske Uprave.  

Kerum ima kontrolu u Javnoj ustanovi za upavljanje Park šumom Marjan. Čija je odgovornost što Marjan napada potkornjak i je li istina da od 8 milijuna kuna koliko grad daje Javnoj ustanovi - 80 posto troši na plaće? Opara je na to pitanje odgovorio kako ne bi svalio svu krivicu na Javnu ustanovu jer se Marjanom loše upravlja već 40 godina. Za novac je rekao da su "brojke točne".  Potvrdio je da se krenulo s analizom za restrukturiranje Javne ustanove.

Vezano za problem isplate odštete od 150 mil. kn vlasnicima zemljišta na Trgovačko-transportnom terminalu Krstulović Opara je kazao kako se radi o još jednom kosturu iz ormara koji je naslijedio. "Počeo sam razgovore s dr. Nebojšom Kneževićem koji vodi sporove s Gradom Splitom. Naći ćemo načina kako ne bi došlo do blokiranja funkcioniranja važnih segmenata u našem gradu", kazao je Opara.