Napad na ministarstvo komunikacija u Kabulu

Bombaški napad i pucnjava u afganistanskom ministarstvu komunikacija u središtu Kabula. Četvorica napadača su ubijena, a poginula su i trojica policajaca. Talibani tvrde da oni ne stoje iza organizacije napada.

Napad se dogodio oko podneva prema lokalnom vremenu, a uredi ministarstva smješteni su u poslovnom dijelu glavnoga grada. Prema službenim informacijama, bila su četiri napadača, a tijekom opsade snaga sigurnosti likvidirani su svi, no poginula su i trojica policajaca. Ugroženi su bili gotovo svi zaposlenici ministarstva.

Vatrogasci su zaposlenike izvlačili na sigurno s pomoću ljestvi. Vlasti su priopćile da je napadačima cilj bila zgrada središnje pošte, no tvrde kako je ona obranjena. Blizu mjesta napada je i dobro čuvani hotel Serena, jedno od rijetkih mjesta u kojemu u Kabulu odsjedaju stranci.

Jučer su otkazani prvi pregovori sukobljenih strana u Afganistanu. U Dohi u Katru trebali su se za stolom naći predstavnici vlasti u Kabulu i pobunjenih talibana, no pregovori o završetku 17-godišnjeg sukoba u toj zemlji za sada su propali.