Kolone kamiona zagorčavaju život stanovnicima Tovarnika

Kolone kamiona zagorčavaju život stanovnicima općine Tovarnik. Noću ne spavaju, a danju se moraju probijati kako bi stigli na posao. Mještani više nemaju strpljenja čekati rješenje, najavljuju i izlazak na cestu.

Na svakom koraku nepregledna kolona kamiona. Gužva je na ulazu u selo, a isti prizor i na izlazu. Poljoprivrednici ne mogu na njivu, a roditelji strahuju za djecu.

- Nemožeš proći s traktorom, s vozilom poljoprivrednim. Evo gledajte tu u selu niti možeš skrenuti niti se protjerat. Problem je dosta velik, kaže Željko Bogdanović, poljoprivrednik iz Banovaca. 

Kuća Franje Ćuka nalazi na glavnoj cesti, kojom vikendom prođe i do 600 kamiona.

- Preko noći kad je zimsko doba oni kamione pale radi grijanja pa izlaze vani, pričaju, nemožeš spavati. A preko dana isto tako, tresu se stakla, vrata na kući se tresu, objašnjava Franjo.

Život je ovdje odavno ispao iz tračnica, popodnevni je odmor nezamisliv, a obavljanje svakodnevnih obveza gotovo nemoguće. No gužve nisu jedini problem. Iza kamiona nerijetko ostaju hrpe smeća.

- Imamo dojam da sve smeće koje su skupili od Njemačke do Tovarnika bacaju ovdje. Vjerojatno znaju da u ostalim zemljama ne smiju. I kad oni odu, ova naša ravnica izgleda kao šidski vašar što je nedopustivo, ističe Jasmin Budinski, zamjenik načelnice općine Tovarnik.

Policija zadržava kamione na ulazu u sela i propušta ih svakih sat vremena kako bi gužve bile manje. Zbog ove situacije najavljen je i prosvjed.