Dan pogreba poginulih radnika bit će Dan žalosti u Kninu

Na dan pogreba dvojice radnika, koji su u ponedjeljak tragično stradali u tvornici DIV, u Kninu će biti proglašen Dan žalosti, potvrdio je gradonačelnik Marko Jelić.

- Izražavam duboku sućut obiteljima, prijateljima i kolegama nesretnih radnika DIV-a. Također, očekujem od svih nadležnih institucija da istraže što se dogodilo u tvornici, kako bi krivac za ovu tragediju mogao preuzeti odgovornost, izjavio je Jelić.

Prema trenutačnim informacijama, nesreća se dogodila dok je 34-godišnjak čistio bazen u pogonu galvanizacije, a 20-godišnjak je vidio da ga trese struja i krenuo mu pomoći, pri čemu su obojica nastradala.

Uprava DIV-a obratila se javnosti priopćenjem u kojem ističe da će DIV Grupa učiniti sve što je u njihovoj moći da pomogne i makar malo ublaži rodbini i prijateljima stradalih ovaj nenadoknadivi gubitak.

- Želimo istaknuti da se tragedija dogodila unatoč činjenici da provodimo i poštujemo sve mjere zaštite i sigurnosti na radu te da posjedujemo sve potrebne certifikate i uvjerenja. Bez obzira na to, o okolnostima tragičnog događaja ni sada pa sve do završetka istrage nećemo davati nikakve komentare, navode iz DIV-a

- Na kraju još jednom ističemo da su naše misli i molitve uz obitelji stradalih radnika, te da ćemo napraviti sve da im budemo istinska potpora i pomoć ne samo u ovim teškim trenucima nego i ubuduće, zaključuju u priopćenju.

Ispred glavnog ulaza u kninsku tvornicu DIV zastave su spuštene na pola koplja.