Na putovanje riječnim kruzerom krenite iz Osijeka

U prijepodnevnim satima u Osijek je stigao kruzer sa 150 putnika na kojemu je bilo i 25 putnika iz Hrvatske. To je prvo ovogodišnje putovanje gdje je domaćim putnicima Osijek polazna i završna točka, s obzirom da je grad postao i ukrcajno-iskrcajna luka na putovanjima Dunavom.
Riječnom kruzeru dugom 135-metara na 12-odnevnom putovanju jedno od pristaništa je i Osijek. Domaćim putnicima koji su krenuli iz bugarskog Vidina grad na Dravi je i konačna destinacija, a putnici koji su se danas ukrcali na kruzer kroz sljedećih će 6 dana, putujući Dunavom, posjetiti Budimpeštu, Bratislavu i Beč.

Obišavši na putovanju mnoge europske gradove, osječanin Milan Činčurak još je uvjereniji kako Osijek ima što pokazati.

- Obzirom da smo blizu Dunava i da je Drava plovna do Osijeka to bismo stvarno trebali iskoristiti. Imamo i mi svoju Tvrđu, imamo i mi što pokazati. Na mnogim su nas destinacijama vodili u vinarije i organizirali kušanje vina, pa imamo i mi svoja vina. Mi to isto ovdje u Osijeku možemo organizirati, ističe.

A upravo su strani putnici, koji putuju cijelu rutu od Crnoga mora pa sve do Beča, trosatnim programom obišli Osijek. Posjetili su Regionalnu vinoteku u Tvrđi, kušali vina lokalnih vinara i sve to uz zvuke tamburice.

Stručni suradnik Turističke zajednice grada Osijeka Mislav Pavošević napomenuo je kako je od iznimnoga značenja što je Osijek postao ukrcajno - iskrcajna luka.

- To jedna dodatna turistička ponuda koju niti jedan drugi grad u Hrvatskoj nema. Mogu vam reći da se, kada ljudi čuju da u Osijek dolazi kruzer, telefoni u Turističkoj zajednici užare. Pitaju kada se može isploviti iz Osijeka što do nedavno nije bilo moguće, no eto sada konačno i to moguće. To je zaista velika stvar i iz cijele Hrvatske, pa čak i iz okolnih zemalja, imamo upite za polazak iz Osijeka, rekao je Pavošević i dodao kako će sa sadašnjih 25 putnika po turi uskoro biti omogućen veći broj mjesta za domaće putnike.

Napomenuo je i kako su sljedeća nastojanja Turističke zajednice pokušati turiste što dulje zadržati u Osijeku brojnim sadržajima. To se trenutačno, u suradnji s Kopačkim ritom i nekim ugostiteljima, čini putem vaučera kojima mogu otvariti povoljniji obilazak Parka prirode, jeftiniji smještaj ili popusti u restoranima.