U moru kod Krka pronađeno tijelo muškarca koji je pao s brodice

Kod otoka Krka pronađeno je tijelo muškarca koji je u utorak pao u more kada se po izrazito nepovoljnim vremenskim uvjetima pokušao ukrcati na brodicu, priopćilo je u srijedu Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci u utorak ujutro vatrogasci su izvijestili da je muškarac pao u more kada se između Njivica i uvale Kljac na Krku pokušao ukrcati na brodicu.

Nedugo nakon što je pao nestao je iz vidokruga vatrogasne promatračnice pa je Nacionalna središnjica pokrenula koordiniranu akcija traganja i spašavanja u suradnji s riječkom Lučkom kapetanijom i Pomorskom policijom te Javnom vatrogasnom postrojbom Krk.

Već nakon pola sata tijelo nestalog 66-godišnjaka pronađeno je u moru u neposrednoj blizini otoka.

Ministarstvo je izvijestilo i o jučerašnjoj akciji spašavanja četvorice nautičara s prevrnute jedrilice kod Rovinja. Središnjica je primila poziv da se jedrilica prevrnula dvije do tri nautičke milje zapadno od otočića Figarola u rovinjskom akvatoriju pa je pokrenuta akcija spašavanja.

Očevidac je prijavio da su se četiri člana posade uspjela popeti na trup plovila. Svi članovi posade spašeni su iz mora u dobrom psihofizičkom stanju i bez znakova hipotermije, a jedrilica je odtegljena do veza u rovinjskoj luci. Brodolomce su preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći u Rovinju.