Kuščević potvrdio "projekt svih projekata digitalizacije"

Ministar uprave Lovro Kuščević najavio je u razgovoru za Hinu početak provedbe "krovnog projekta svih projekata digitalizacije" - Centra dijeljenih usluga (CDU), vrijednog 362 milijuna kuna, koji s 85 posto sufinancira Europska unija, a ugovor za taj projekt bit će potpisan u ponedjeljak u Vladi.

- Projekt uspostave Centra dijeljenih usluga (CDU) za koji ćemo u ponedjeljak, 20. svibnja, u Vladi potpisati ugovor s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU-a o početku njegove provedbe, nazvao bih krovnim projektom svih projekata digitalizacije - istaknuo je Kuščević.

Objasnio je kako je riječ o jednom od strateških projekata Vlade jer će njime napraviti zajedničku platformu kojom će se koristiti sva državna tijela.

- Napravit ćemo sustav koji omogućava međusobnu komunikaciju svih državnih registara i baza. Dakle, svi projekti digitalizacije koje rade ne samo Ministarstvo uprave već i druga tijela Ministarstva bit će naslonjeni na CDU, moći će preko njega komunicirati, a to će u bitnome digitalizirati javnu upravu i procese koji se događaju unutar države - naglasio je ministar.